Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára

Könyvtár munkatársai:

Elek Judit
könyvtárvezető,
JTI, SZI MTMT adminisztrátor
T: 224 67 00/5448 mellék
E-mail: elek.judit@tk.mta.hu

   

Kusztor Éva
PTI, SZI MTMT adminisztrátor
T: 224 67 00/ 5444 mellék
E-mail: kusztor.eva@tk.mta.hu

 

 

 • Cím: Budapest IX. Tóth Kálmán u. 4., K épület, I. emelet
 • Postacím: 1453 Budapest Pf. 25.
 • Telefon: +36 1 224-6700 (5448)
 • Nyitvatartás: Hétfőn, kedden, és csütörtökön 9 és 15 óra között, valamint pénteken 9-től 13 óráig.

A könyvtár szolgáltatásai:        

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára az MTA TK  Jogtudományi, Kisebbségkutató, Politikatudományi és Szociológiai Intézetének összevont könyvtáraként működik. 

A könyvtár nem nyilvános, csak a TK kutatóintézeteinek munkatársai használhatják és kölcsönözhetnek is. A többi kutatóközpont számára könyvtárközi kölcsönzéssel szolgáltatunk dokumentumokat. Egyetemi oktatók és hallgatók egyéni engedély alapján látogathatják a könyvtárat, ha kizárólag a TK Könyvtárában található anyagokba akarnak betekinteni (PTI dokumentáció, ACEEEO választási gyűjtemény), de azt csak helyben használhatják.

A könyvtár katalógusai jelenleg két párhuzamosan működő honlapról érhetők el. Egy adott dokumentum keresésekor (ha olyan jellegű) érdemes mindkét adatbázist megnézni az alábbi oldalakon:

http://opac3.etk.monguz.hu/

http://opac3.jogtudomanyi.monguz.hu/

A könyvtárban – valamint az intézeti számítógépeken – a következő adatbázisok érhetők el:

 • Az MTA által előfizetett EISZ adatbázisok (EBSCO Academic Search Complete, Arcanum ADT, Akadémiai folyóiratok). Belépés jelszó nélkül az alábbi hivatkozáson keresztül:
  EISZ
 • A Kutatóközpont által külön előfizetett EBSCO adatbázisok, amely a következő modulokat tartalmazza: Political Science CompleteSocINDEX with Full TextLegal Source. Belépés jelszó nélkül az alábbi hivatkozáson keresztül
  EBSCO
 • A TK valamennyi munkaállomásáról elérhető a COMPLEX Jogi adatbázis, és a háromnyelvű Hatályos Magyar Jogszabályok adatbázisa.